tisdag 13 november 2012

Den stora skärmen blir nummer två

Jag skrev i mitt förra inlägg hur vi kommer att delvis förändra vårt användande av den stora skärmen i vardagsrummet. Jag lovade då att peka på en annan trend än den som handlar om att när vi själva söker upp innehåll så vill vi se det när vi själva vill.

Denna andra trend handlar om den statistik som har börjat dyka upp och handlar om hur vi samtidigt tittar på TV men även surfar på vår iPad. Det finns statistik på att 70% av oss använder iPaden framför TV:n. Alltså vi slötittar på TV:n och vår egen iPad är den som får största delen av vår uppmärksamhet.

Ovanstående trend kombinerat med Apples Airplay teknik som gör det möjligt att skicka över saker man ser på sin egen iPad till TV:n kommer att ytterligare försvaga TV:n som den centrala skärmen i våra hushåll.

Kombinerar man dessa två saker så innebär det att TV:n håller på att gå från att vara den centrala skärmen, den vi samlas runt omkring i familjen till att vara en andra skärm. Vi kommer kanske att sitta i samma rum men vi kommer att använda våra egna  Ipads med vårt egna innehåll som huvudskärm. Det är bara när vi vill att alla skall se något roligt eller intressant som vi kommer att använda den stora gemensamma skärmen på väggen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar