onsdag 15 februari 2012

Apple ett helt vanligt företag

Idag nåddes jag av nyheten att Apple är världens tredje största mobiltelefontillverkare. Det är en rätt bra utveckling med tanke på att produktområdet bara är fem år gammalt. Att Apples intäkter från iPhone är större än hela Microsoft är ett annat mått på hur stor tillväxten är. Men det är inte bara Iphone som gör Apple stora. Jämför man igen med Microsoft så är Apple ändå större även om man plockat bort Iphones intäkter eller att Apple säljer med iPads än vad HP säljer datorer. Det kanske då inte är så konstigt att Apples aktie bröt 500$ vallen och det innebär att Apple mer värt än Sveriges BNP!

Apple har på några år gått från att vara ett nisch företag som hade en liten men trogen skara av köpare till att bli ett brett konsument företag som säljer till den breda massan. Dagens köpare är inte längre några "fanatiska anhängare" det är istället vanliga människor som gillar deras produkter. Det är mormödrar, mammor, pappor, unga som gamla.

Därför blir jag trött när en del IT-journalister, tekniker och andra sk förstår-sig-påare fortfarande ser Apple och dess köpare som en samling fanatiker. När sanningen istället är att både företaget och dess köpare är den vanlige konsumenten. Apple och dess köpare är alltså mer "normala" än konkurrenter som Microsoft. ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar