lördag 12 februari 2011

Första och viktigaste lektionen i sökordsoptimering

Sökordsoptimering är på ropet nu och det kanske inte är så konstigt när Google står för uppemot hälften av trafiken för många webbplatser. Att det finns stora pengar att tjäna på detta märks inte minst på alla de telefonsamtal man får från olika sorters företag som erbjuder en sökordsoptimering eller SEO som det även kallas. Dessa företagen vill ge sken av ett de sitter på en fantastiskt kunskap som ingen annan har och det är bara de som kan göra just mitt företag mer synligt på Google.

Dessa företag vill gärna göra sökordsoptimering till något väldigt komplicerat. Visst det är några saker man kan tänka på för att Google lättare skall kunna bedöma vad ens sida innehåller som t.ex, det är viktigt att ha en tydlig rubrik som på ett bra sätt beskriver sidans innehåll, det är bra om brödtexten och rubriken handlar om samma sak, det är bra om ord från rubriken finns i adressen till sidan, det är bra om namnen på bilderna samt beskrivningen av bilderna har ord som även finns i rubriken osv.

Dessa tips gör det lättare för Google att klassificera din sida. Vilket i sin tur gör lättare för människor att hitta just din sida när de letar efter saker som du erbjuder. Men det absolut viktigaste medlet att komma högt upp på Googles sidor handlar egentligen inte om något jag har nämnt ännu i denna artikeln. Den absolut viktigaste faktorn för att komma rätt i Google är att skriva bra innehåll. Skapar du sidor som folk tycker är bra och nyttiga så kommer de att länka till din sida från alla möjliga håll. När din sida får många länkar från en massa riktiga sidor så kommer du alltid att ligga bra till på Google. Dessutom kommer ju folk att rekommendera den på tjänster som Facebook som ökar din trafik ännu mer.

Alltså den första och absolut viktigaste lektionen i sökordsoptimering är att skapa bra och relavent innehåll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar