onsdag 19 januari 2011

Jag en Googleholic!

Jag vet inte riktigt hur det gick till. Allt började med en tjänst och sedan har det utan jag riktigt tänkt efter blivit alltfler.

Tecknen har ju funnits där ett tag. Jag är känd bland mina vänner som den som kan Google. Har de frågor och vill ha tips så hör de av sig till mig. Att jag i de flesta fallen snabbt kan svara på frågan borde väl vara ett tydligt tecken. Att jag dessutom startade en sida på Facebook som med mer eller mindre regelbundenhet visar små Google-tips är ett annat. Att jag nyligen var och åt lunch med en Twitter-kompis för han ville veta mer om Google Apps är väl ett ännu tydligare. Det som däremot gjorde att jag insåg mitt beroende var när jag räknade de Google-tjänster jag har aktiverat. De var mer än fyrtio stycken!

Jag använder alltså fyrtio av dess tjänster mer eller mindre regelbundet. En del av Google verktyg är nästan obligatoriska om man jobbar med webben. Google Analytics är ett av dem. Det gäller ju att veta vad besökarna gör på ens sidor. Google Places är en annan tjänst som rätt nyligen har blivit viktig. Det är bra verktyg att knyta butiker och andra anläggningar till geografiska platser. En faktor som Google sökmaskin värderar allt högre. Google webmaster tools (jag tycker den svenska översättningen är lite lam "Verktyg för webbansvariga) är ett grymt verktyg för att se hur ens webbplats uppfattas av Googles sökmaskin. Slutligen kommer man inte undan att använde det effektivaste verktyget för digital marknadsföring Google AdWords.

Men det är bara några av de fyrtio som jag använder. Hur många av er läsare vet vad Google Fusion tables är, Google base eller Orkut? En del kan jag säkert skylla på min nyfikenhet. Jag provar det mesta av de tjänster jag ramlar över för att se hur de fungerar. Men jag får nog inse att jag har blivit beroende av många av Googles tjänster. Hur beroende är du förresten? ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar