fredag 16 juli 2010

del tre och helsingborg.se

Det är kul att man får reaktioner och synpunkter på det man skriver. Speciellt roligt är det med att jag får reaktioner på vad jag skriver på denna bloggen. Verica som jobbar med utvecklingen av helsingborg.se har svarat mig på mitt senaste inlägg på denna bloggen.

"Ja, du har helt rätt Mats. En kommunal webbplats ska vara något mer än en presentation av organisationen samt lite e-tjänster.
Hur helsingborg.se ska framtidssäkras blir en fråga att fördjupa sig i till hösten. Men icke att förglömma: på en kommunal webbplats ska medborgare också kunna få snabb service och hjälp med många saker; från att anmäla en trasig p-automat till att få information och hjälp vid allvarligare personliga problem."


Jag håller med er att detta är viktiga funktioner för oss medborgare. Min poäng är att en öppen webb håller på att bli lika viktig. Något jag har har försökt beskriva på denna blogg.

Det pågår ett paradigmskifte på webben justnu som innebär att din webbplats är bara en destination för besökare på webben. Lika viktigt är andra platser. Det man som ägare av innehåll och data får fundera över är om man skall vara med och påverka på alla dessa andra platser där ens varumärke diskuteras.

Hur som helst håller jag med Verica;
"Det blir en spännande höst i år."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar