tisdag 8 juni 2010

Google hjälper politiska kandidater!

Jag har skrivit två inlägg med handfasta tips på hur politiker kan använda Internet för att sprida sitt budskap. Det första inlägget handlade om fem sätt sätt för politiker att synas på webben och det andra gav jag tre tips på hur man som politiker kan sköta sin omvärldsbevakning.

Det verkar som om Google har läst min tankar för de har lanserat en sida där de samlar tjänster som man som politiker kan har nytta av. Jag gick igenom den del av dem men Google har några fler förslag. De tycker att man skall göra filmer och lägga upp dem på Youtube som ett exempel.

Givetvis tycker de att man skall köpa annonsplats via Adwords på deras tjänster och det är inte en sådan dum idé. Google Adwords är ett fantastiskt redskap för att nå specifika målgrupper inom vissa geografiska och samt ålderskategorier. Det går nämligen just att begränsa sin reklam till vissa specifika områden samt åldersgrupper. En liten hemlighet med Adwords är ju dessutom att man kan buda på ord som inte är direkt kopplade till det politiska partiet. Är t.ex skola viktig för en så kan man ju bjuda på ordet skola, skolor, skolgång, betyg osv osv. Google har byggt tjänsten så smart att man kan få förslag på liknande ord som folk söker på inom det område man är intresserad av.

Google har många verktyg och det finns andra aktörer som även de har bra tjänster. I en av kommentarerna på ett av mina inlägg 3 tips för politisk omvärldsbevakning föreslog Anders en nyhetsbevakningstjänst som heter Silobreaker. Den är värd att provas.

Slutligen så kan man vara hur skicklig som helst på att ta reda på vad väljarna tycker om en men det absolut viktigaste är faktiskt inte den kunskapen. Det handlar istället om att vara med i diskussionerna på olika platser på nätet och framförallt lyssna på vad dina väljare har att säga. De nöjer sig nämligen inte längre att vara passiva. De kräver att få vara en del av den politiska processen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar