tisdag 29 juni 2010

Googgle Voice mer outsourcing

Google har cirka 250 olika tjänster. Många av dem finns inte i Sverige av olika skäl. Ett av dem är Google voice. Tanken med tjänsten att vi som vanliga individer skall kunna ha ett telefonnummer för samtliga av våra telefoner. Det är ju knappast så att vi numera bara har en telefon. Med Google Voice får du ett telefonnummer i molnet. Ett telefonnnummer som du alltid kan ha med dig oavsett vilken mobil du har eller vilket hemnummer du har. Men tjänsten kan mer du har även möjlighet att ha olika röstmeddelanden beroende på vilka som ringer. Ringer din sambo eller fru så kopplas alltid samtalet fram. Ringer någon du inte vet vem det är kan röstmeddelandet gå in direkt utan att det ringer på någon av dina telefoner. Du kan ha konferens samtal osv osv. Tjänsten är som ni antagligen rätt avancerad.

Nu har Google släppt tjänsten för alla personer i USA. Vi som bor utanför får får nog vänta ett tag till. Antagligen beror det på att alla regler som omger telefoni och inte på att Google inte vill lansera tjänsten utanför sitt eget hemland.

Jag har skrivit förr i denna bloggen om att alltmer av våra funktioner kommer att finnas i molnet och detta är ett exempel på hur inte bara webbtjänster är på väg ut utan även andra som vi kanske först inte tänker alls på. Det är alltså en spännande värld med många tjänster som vi inte vet något om idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar