måndag 19 oktober 2009

Facebook?

Alla lever vi olika världar och man tar sin egen som den naturliga. Ibland går det upp för en att den världen man själv lever i är kanske lite skev. De senaste dagarna har jag träffat människor som inte har ett Facebook-konto och följaktligen aldrig loggat in där. Jo, det finns faktiskt sådan människor. Jag vet att det kanske är lite chockerande för många av oss som har haft ett konto långt innan det slog igenom i Sverige.

Det är däremot rätt nyttigt att lyssna till dem som inte har ett konto. Att höra vad de tror vi andra gör på tjänsten. Det jag ofta hör av de andra är man inte ser hela idén med tjänsten.
- Varför skall jag gå med där. Visserligen är alla mina väninnor där men jag vill inte spela Farmvile eller få reda på vad min kompis åt till frukost.

När jag lyssnar på ett sådant resonemang så förstår jag att man inte är så intresserad av att gå med. Men för mig är Facebook så mycket mer och för att knyta än till mitt förra inlägg så Facebook mycket mer för mig. Någonstans på vägen så gick mitt användande från att berätta om vad jag hade gjort under dagen till ett av mina viktigaste nyhetskällorna. Jag loggar in och läser vad min vänner delar med sig av vad de tycker är intressant i nyhetsflödet. Men det kanske viktigaste är den diskussion som ofta följer.

Att dessutom ha förmånen att få se vad framträdande personer som Joakim Jardenberg tycker är viktigt, hans kommentarer OCH den diskussionen som han för med sina vänner. Det är dessa diskussioner som gör Facebook intressant för mig. Diskussioner som en "vanlig svensson" som mig aldrig har haft tillträdde till förut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar