tisdag 15 september 2009

Frågor från barn

När man har barn så inser man att frågorna de ställer ibland gör att man får tänka till. Vi satt och pratade en kväll om hur TV:n såg att när man själv var liten. Ni vet tre kanaler och barnprogram en timme om dagen. När man satt där och var lite nostalgisk så fick min kära dotter en blick som var nästan helt blank. Hon var liksom inte där. Världen vi beskrev kunde hon inte föreställa sig. Uppvuxen som hon är i en värld med mängder av kanaler dygnet runt och barnprogram i stort sett dygnet runt. Men helt plötsligt blev blicken närvarande igen och hon ställde följande fråga;
- Vad tror ni att jag kommer att säga till mina barn?

Mitt snabba svar utan att ha tänkt efter var;
- Du kommer att säga, att när jag var liten så satt alla och tittade på TV samtidigt.

Alltfler av oss använder olika former av apparater som spelar in det vi vill se när vi själva vill det. Ett exempel är de hårddiskvideo-spelar som finns, ett annat är de tjänster som SVT-play som Sveriges Television när. Dessutom kan man ju se Pirate bay som ytterligare ett sätt att förskjuta tiden av TV-tittande.

Många av tjänster som finns på Internet är också egentligen TV-program om man tänker efter lite. Vi har en Apple-TV som sitter under vår TV. Den tar allt som finns på vår dator och gör det enkelt att visa det på TV, trådlöst och automatiskt. Den gör inte bara det utan hämtar även ner podcasts som kan vara filmer samt visar Youtube filmer. Kan man inte se dem som TV-program och kanaler.

Alla dessa tjänster kommer att fortsätta att växa och bli allt större. All statistik visar detta. Vi som tittare kommer att titta på de media när vi själva vill. Oavsett var de kommer ifrån, stora produktionsbolag, ensamma bloggare som sitter hemma och producerar sin egna eller stora Hollywood produktioner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar