onsdag 2 september 2009

Alfa-Geeks

Först vill jag inleda med att ambitionen med denna och min andra blogg har varit att skriva av mig några av alla de tankar som dyker upp i mitt huvud. Jag har däremot inte lyckats skriva så många inlägg som jag har önskat. Det är inte så att idéerna har saknats. Det handlar mer om tid eller snarare bristen på den. Har man en stor familj med små barn och en unghund blir det inte så mycket över, av tid alltså.

En del av mina reflektioner skriver jag av mig varje dag men inte i blogg-form utan via Google Reader. Från början var verktyget bara en RSS-läsare. Där man kunde läsa det som man prenumererade på via ett webb-gränssnitt. Google har alltmer gjort verktyget till en social plattform. Numera kan man lägga sina egna kommentarer, se andras och föra en dialog sinsemellan. Sedan en tid tillbaka kan man som användare publicera det man delar med sig via en hemsida. Vill ni se min dagliga små reflektioner så gå in på följande länk.

Det roliga är alltfler gör som jag dvs dela ut objekt som alla kan läsa och kommentera. Vissa har har till och med dödförklarat bloggen och menar att Google Reader och Twitter håller att ersätta dem.

NU till vad jag egentligen tänkt skriva om. Jag läser mängder av bloggar, webbsidor och lyssnar till en del Podcasts. Det är tydligt att iPhonen har skakat om hela mobil-marknaden. De andra tillverkarna försöker desperat hinna ikapp. Nördarna eller geeksen älskar att utveckla till plattformen.

Dessa Alfa-geeks är de som hoppar på trenden först och förläggaren Tim O´Reilly ,som själv myntade begreppet, hävdar man skall kolla vad de gör. Vi andra kommer att göra som de senare.

Dessa Geeks gick igång rejält på iPhonen. De älskade de programmeringsverktyg som Apple erbjöd. Den senaste tiden har en hel del av dem börjat prata om Googles Android som är en konkurrent till Apples iPhone.

Ingen av dem pratar om Microsofts version av Windows för mobila enheter. Det kan inte båda gott för den stora programjätten. Redan nu har de problem med att få folk och programmera att använda enheter med deras operativsystem.

Kan det vara så att Microsoft håller på ett förlora en viktigt framtidsmarknad? För många av oss kommer de mobila enheterna att bli viktigare än datorn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar