onsdag 24 juni 2009

Wave kan bli stort!

Vet att jag inte är den enda som tror att Google nya tjänst Wave kan bli stor. Riktigt stor. Vi är många som går igång rejält på tjänsten men vi repsenterar knappast den stora massan. Det stora flertal som krävs för att tjänsten skall slå igenom stort.

Jag tror däremot att det finns förutsättningar för att även den vanlige användaren skall vara intresserad av Wave. En sådan indikation fick jag när jag för en vecka sedan träffade en medelålders chef på ett hyfsat stort företag. Vi satt egentligen och diskuterade hur man kunde lägga upp en kampanj på nätet. Men som vanligt pratade jag om de social medierna och bland annat hur man kan jobba med Facebook. Det visade sig att han inte varit inne på Facebook och hade följaktligen inget konto heller.

När vi höll på att runda av samtalet om sociala medier pratade vi lite andra tjänster och då nämnde jag Wave. Jag berättade om tankarna bakom och om de olika funktionerna i tjänsten. Att den känner av om man är uppkopplad, då chattar man, annars är det mejl som gäller. Att man kan bjuda in andra som ser hela konversationen från början. Allt det som vi tekniknördar går igång på. Det som förvånade mig var att han direkt såg möjligheter att jobba med tjänsten i olika projekt och undrade var man kunde anmäla sitt intresse!

När jag gick därifrån så insåg jag att ser han möjligheter med tjänsten så kommer många andra som inte bryr sig så mycket om tekniken även att göra det. Det i sin tur innebär att många av dessa personer i ledande positioner kommer att fråga sina IT-avdelningar varför de inte kan erbjuda liknande tjänster. Ovanpå det är det bistra tider och Google Wave kommer ju knappast att kosta lika mycket som driften av en Exchange-server eller hur? IT-ansvariga måste med andra ord verkligen motivera sina budgetar för man kan väl inte ta mer betalt för en sämre tjänst när alla måste se över sina kostnader?

Skall bli intressant och följa dessa diskussioner!

1 kommentar:

  1. Är väl flera universitet t.ex. som börjat använda sig av gmail för studenterna. Bort med Exchange :)

    SvaraRadera