söndag 14 juni 2009

Wave bara en del

Det har skrivits mycket om Googles nya tjänst Wave. En av de mer intressanta inläggen finns på, som vanligt, på Mindparks sidor. Denna gång är det det Daniel som håller i pennan. Nu är detta inlägg inte det enda om Wave. Det har skrivits ett antal och inget konstigt med det. Googles tjänst har alla möjligheter att bli verkligen revolutionerande.

Daniels inlägg och andra verkar mest fokusera på att konversationen kommer att flytta från de "statiska" sociala nätverken som Facebook och MySpace och förvandla den till något mobilt och dynamiskt. Att Google Wave är början till slutet för dagens sociala nätverk. Jag vet inte om det blir så. Det mest sannolika scenariot är att dagens nätverk kommer att finnas kvar men kanske mer nischade. Om man skall lära av historien brukar de gamla medierna finnas kvar men hitta nya roller.

Det jag tycker man ofta glömmer i debatten om vad Google Wave kommer att innebära är att tjänsten bara en av många hos Google. Även om Wave kan bli väldigt stort så är det fortfarande bara en tjänst i Googles imperium.

De intressanta frågorna är hur kommer Googles andra tjänster att integreras i Wave och vad kommer Google att göra med dem?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar