tisdag 5 maj 2009

Sociala tjänster

Idag så exploderar de sociala tjänsterna på nätet, Facebook passerade två hundra miljoner användare nyligen och Twitter har vuxit med över 1300% på årsbasis! PTS, Post- och telestyrelsen, släppte precis en rapport som visade att 36% av svenskarna är medlemmar i något socialt nätverk. Fantastiskt siffror!

Man kan nog säga att de sociala nätverken har fått sitt stora genomslag. Ändå tror jag att vi bara ser en början. Hur fantastiska vi än tycker Facebook eller Twitter är så är det bara en första generation. Är det någon som minns Altavista? Jo, den finns fortfarande kvar. Minns ni hur fantastiskt man tyckte den var då men hur många använder den idag? Samma utveckling tror jag kommer att ske inom de sociala medierna. Precis som när Google sopade banan med Altavista så kommer dessa nya tjänster att bli smartare.

De kommer att känna vilka kontakter som är viktiga för dig genom att titta på hela ditt kommunikationsmönster mejl, telefon, chatt osv. Sedan prioriterar tjänsten vilka du får se först och vilka som kommer längre ner på sidan. Nästa Twitter kommer att sålla den mängd av inlägg som kommer nu när antalet användare exploderar. Tjänsten kommer att plocka ut de viktigaste och mest betydelsefulla inläggen automatiskt åt dig i realtid.

Det är två sätt som jag tror dessa nya tjänster kommer att fungera. Men ni som läsare har säkert fler så hör gärna av er!

1 kommentar:

  1. Jamen Altavista härrrrrrregud den hade jag helt glömt. ;-)

    SvaraRadera