torsdag 14 maj 2009

Darrar fortfarande lite

Ibland inser man hur beroende man är av nätet och dess tjänster. Idag gick Google ner och var helt borta under en timme för många av oss. Jag nådde under tiden inte en enda av dess tjänster. Det var faktiskt lite jobbigt och jag började fundera på om det finns ett begrepp som heter Google-abstinens eller GWS (Google withdrawal syndrom)?

Jag insåg samtidigt att mitt beteende hade förändrats. Det första platsen jag gick till för att söka information var INTE någon av de stora nyhetstjänsterna. Jag kastade mig istället över Twitter och sökte på Google. Upptäcker snart att någon redan har skapat en hashtag #googlefail. En hashtag är ett sätt att märka inlägg som rör ett visst ämne. Denna hashtag blev snabbt den mest använda av alla på Twitter!

Inser på Twitter att jag inte är ensam och kan dela min frustration med en massa andra människor. Jag läser inlägg från människor över hela världen och får på sätt en massa information som inget annat medium kan komma i närheten av. Inte ens de största tjänsterna som CNN!

När allt är över så har en blogg på ZDNet lyckat beskriva vad som har hänt rent tekniskt. Det verkar som om Telias motsvarighet i USA AT&T har stoppat allt trafik från Google.

Nu när allt har lugnat ner sig och ångesten har sjunkit undan så funderar jag lite på de senaste dagars debatt om att nyheter på nätet inte längre kan vara gratis. De som framför sådana åsikter kanske borde fundera på mitt och många andras beteende under denna Google-kris. Vi var så många som inte ens funderade på slå någon av deras webbadresser! Tror de verkligen att vi skall komma tillbaka till deras tjänster som inte är så snabb och informationsrika och vi skall betala pengar för det!!???


Blogged with the Flock Browser

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar